Alezea Online Boutique|Дамски дрехи и аксесоари| Алезеа Бутик

Алезеа е онлайн магазин за дамски дрехи и аксесоари. Alezea Boutique

0
Your Cart

КОИ СА НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ВИДОВЕ СИЛУЕТИ НА РОКЛИ?

Поради огромния и безкраен избор на пазара в днешно време, може да бъде обезсърчително да намерите перфектната рокля за вас. Експертите препоръчват първо да разгледате вида на силуета на роклята, за да ограничите максимално избора си и след това да изберете цвета и типа. Днес може да разгледате едни от най-известните и да прецените лично за себе си, кой би бил най-подходящия за вашата фигура.

А – Линия

Верен на името си, този силует има триъгълна форма, която имитира главната буква А, благодарение на вталения корсаж и разширения подгъв, започващ от областта на талията. Подгъвът му обикновено е по-широк от раменете. Почти винаги завършва или над коляното, или на нивото на бедра.

Идеални за ежедневни и полуофициални поводи, роклите с А-силует могат да подхождат на почти всички типове телосложение, защото широкият подгъв може да изглади извивките и линиите или да скрие голяма долна част на тялото. За дами с тесни извивки на тялото, А-силуетът помага за създадаването на такива.

EMPIRE

Най-отличителната черта на силуета на роклята е неговата вталена висока талия, разположена под бюста. Има свободно, падащо и право дъно, а подгъвът обикновено завършва в областта на глезена или до земята.

Този силует на рокля има ефект на отслабване, идеален за тези, които искат да скрият по-пищната си талия. Освен това помага за удължаване на рамката на тялото, което го прави чудесен избор за дребнички дами. Също така е идеален избор за крушовидни тела, но не и за такива с форма на пясъчен часовник.

Прилепнало-разкроен

Този силует на роклята често се бърка с роклята А-силует, защото също има тесен горнище и широк подгъв. Въпреки това, роклите с този силует имат вталена талия, а подгъвът обикновено завършва над коленете. Това означава, че те прегръщат плътно тялото на притежателката.

Този силует на рокля е идеален за почти всички форми на тялото и е подходящ за официални и ежедневни дни. Имайте предвид обаче, че той подчертава широката таля и областта на бедрата, съветваме ви са стоите далеч от този тип рокля, ако искате да скриете тези зони. 

РУСАЛКА

Този тип силует се започва от върха до коленете или малко под коленете, след което се издига. Рамката му придава характерния вид на „ опашката на русалка “. Със своя втален стил роклята обикновено има дълъг цип, който ще помогне на притежателката и да влезе и излезе от нея.

Тази дълга рокля има елегантен стил, който я прави идеална за официални поводи, всъщност опашната част може да се разшири и да се превърне в шлейф на рокля. За съжаление този тип рокля, не е за всеки поради смелия и драматичен дизайн.

Най-подходящ е за дами с широки рамене, компенсирани от преувеличената  долна част, и за тези със стройни фигури,понеже очертава цялото тяло. Затова съветът ни е винаги да имате едно наум дали ви е удобна за носене, преди да изберете този силует на рокля.

МОЛИВ

Силуетът на роклята-молив има тясна и права кройка, което й позволява да приляга плътно до тялото ви, но не толкова прилепнала като русалката. По дължина подгъвът завършва точно до коленете или над коленете. Въпреки че този силует подхожда на повечето форми на тялото, той е най-подходящ за тези с крушовидни тела. Освен това обикновено е идеална рокля за работното място.

ЧАРЛСТЪН

Силуетът на роклята Charleston или flapper става един от най-популярните в САЩ през 20-те години на миналия век. Има полувталена горна част, подгъв с квадратна форма, с обикновено непокрити ръце. Най-отличителната му черта е спуснатата талия, линията на талията е изразена в областта на ханша. Той е свободен, така че горната част не е толкова тясна като силуета на молив и приляга като силуета на тип камбана.

Със своя спокоен стил и кройка, този силует на рокля е чудесен за стройни хора с по-малки бедра и бюст. Ако сте дребничка, вземете по-късата рокля на Чарлстън. Независимо дали имате къс или дълъг торс, този силует е перфектен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

X